Bra, Bäst, Bättreodds.se – Jämför alltid!

Wimbledon 2015

Wimbledon 2015
27/06/2015 bpkung
På måndag den 29:e Juni startar anrika tennisturneringen Wimbledon. Första turneringen spelades redan 1877 och den första vinnaren hette Spencer Gore. Turneringen var då endast för herrar men från år 1884 öppnades den för damer också och den första kvinnliga vinnaren hette Maud Watson.

Den 23-24 juni 2010 spelades världens längsta tennismatch i Wimbledonmästerskapen mellan amerikanen John Isner och fransmannen Nicolas Mahut. Resultatet skrevs till 6-4, 3-6, 6-7, 7-6, 70-68 till Isners fördel. Matchen höll på i 11 timmar och 5 minuter över tre speldagar.

Regerande mästare på herrsidan respektive på damsidan är Novak Djokovic och Petra Kvitova.

I år har vi ett svenskt inslag på herrsidan för första gången sedan 2010 och det är 19-årige Elias Ymer som har kvalat in till alla Grand Slam turneringar så här långt under 2015. Han fick tyvärr en väldigt tuff lottning då han möter servekanonen Ivo Karlovic i den första omgången. Ivo Karlovic var senast i semifinal i grästurneringen i Halle där han förlorade mot Roger Federer. I samma turnering slog han dessutom världsrekord i antal servess i en tresets match då han bombade in 45 servess!

På damsidan är det Johanna Larsson som representerar våra blågula färger och hon möter amerikanska Christina McHale i den första omgången. De har aldrig möts tidigare och Johanna har aldrig tagit sig förbi den första omgången i Wimbledon och det längsta som Christina tagit sig tidigare i Wimbledon är till den 3:e omgången. Vinnaren i detta mötet får högst troligt möta 18-rankade Sabine Lisicki i nästa omgång som spelade kvartsfinal i Wimbledon 2014.

Vem vinner Wimbledon 2015?

På herrsidan tror vi mest på Andy Murray men efter lottningen så ser vi att han fått en tuff väg till finalen då ha kan stöta på både Rafael Nadal och Roger Federer under resan. Den regerande mästaren, Novak Djokovic hamnade på den ”lättare” halvan där det tuffaste motståndet heter Stan Wawrinka. Dock är Stan Wawrinka ingen grässpecialist och det längsta han tagit sig i Wimbledon är till en kvartsfinal vilket han gjorde 2014. Vi tror dock på en final mellan Andy Murray och Novak Djokovic men frågan är hur sliten Andy Murray kommer att vara då han troligtvis stött på tuffare motstånd på vägen.

Speltips: Djokovic vs Murray final? Ja Odds: 2.75

På damsidan är såklart Serena Williams den stora favoriten men hon har åkt ut tidigt de senaste två åren. Hon har dock redan vunnit Australien Open och Franska Öppna i år så formen är det inget fel på. Den regerande mästarinnan, Petra Kvitova har haft problem med en virussjukdom inför turneringen så frågan är hur hennes hälsostatus är just nu. Vi tror att Serena Williams fortsätter att vinna Grand Slam turneringar under 2015 men lyfter även fram en outsider, Angelique Kerber, som vann grästurneringen i Birmingham förra helgen och som var i kvartsfinal i Wimbledon 2014. Hon har haft ett väldigt bra 2015 med tre turneringssegrar.

Speltips: Vinnare Serena Williams Odds: 2.55

Speltips: Vinnare Angelique Kerber Odds: 25.00

Missa inte att delta i tävlingen hos NordicBet där du kan vinna en resa till finalen av US Open 2015.

Klicka här för att skapa ditt konto och för att delta i tävlingen.

Klicka här

Lycka till!

Gå med i vår facebookgrupp för ännu fler speltips!

Klicka här