Bra, Bäst, Bättreodds.se – Jämför alltid!

US Open, Sön 13/9

US Open, Sön 13/9
13/09/2015 bpkung

Ska Roger Federer vinna sin 18:e Grand Slam titel eller ska Novak Djokovic ta sin 3:e Grand Slam titel för året? Båda imponerade i sina semifinaler då de mosade sitt motstånd, Roger Federer slog sin landsman Stan Wawrinka i tre raka set och Novak Djokovic slog fjolårsvinnaren Marin Cilic i tre raka set och släppte endast 3 game på hela matchen.

Novak Djokovic har haft ett fantastisk år då han varit i final i alla Grand Slam turneringar och vunnit två av dem så här långt. I US Open har inte spelet kanske varit på absolut topp men i semifinalen så varvade han upp och visade sin klass. Han mötte Roger Federer i Wimbledon finalen tidigare i år och då trodde många på Roger Federer men istället så var Novak Djokovic den klart bättre och vann med 3-1 i set.

Roger Federer är 34 år nu och sägs vara den bäste tennisspelaren någonsin på herrsidan och hans 17 Grand Slam titlar talar sitt tydliga språk. Det som är nästan ännu mer imponerande är att han fortfarande utvecklar sitt spel och att motivationen fortfarande är på topp. Nu har han en väldigt aggressiv spelstil och än så länge har den varit en succé i US Open då han är utan setförlust så här långt. Han har även börjat med en ny returteknik som kallas för SABR (sneak attack by Roger) vilket innebär att han möter motståndarens serve tidigt och slår en enkel boll över nätet. Den nya returtekniken har hyllats men också sågats bl a av Novak Djokovic’s coach, Boris Becker, men kanske kör han bara mindgames inför finalen för att försöka störa Roger Federer’s uppladdning.

Dessa två herrar har spelat mot varandra 41 gånger, Roger Federer leder med 21-20 i inbördes möten, Novak Djokovic leder med 16-14 i inbördes möten på hardcourt och det står 6-6 i finalmöten på hardcourt. Det lutar åt en jämn och framförallt en stor match mellan de två bästa tennisspelarna på herrsidan just nu och vi tror att Roger Federer får sin revansch för finalförlusten i Wimbledon tidigare i år!

Lycka till!

[socialpoll id=”2294539″]

Gå med i vår facebookgrupp för ännu fler speltips!

Klicka här