Bra, Bäst, Bättreodds.se – Jämför alltid!

Tipparnas Kamp – Björn Persson 29/8

Tipparnas Kamp – Björn Persson 29/8
29/08/2015 bpkung

Både Milan och Empoli förlorade sina premiärmatcher och är ute efter sin första trepoängare för säsongen.

Milan fick sin försvarare Rodrigo Ely utvisad i den 36:e minuten efter två gula kort borta mot Fiorentina. Man blev direkt utspelade av Fiorentina i denna matchen och efter att spelat med tio man i mer än halvlek så hade man inte mycket att sätta emot och förlorade matchen med 2-0. För övrigt så hade man inte ett enda avslut på mål under hela matchen. Men nu är det hemmapremiär och man kan nästan redan nu kalla detta för en måstematch om man vill hänga med i toppen av Serie A i år. Mario Balotelli blev klar i veckan och kanske ger det en extra boost för laget!

Trolig startelva: Lopez; De Sciglio, Zapata, Romagnoli, Antonelli, Bertolacci; De Jong, Bonaventura, Honda; Bacca, Luiz Adriano

Empoli förlorade sin premiärmatch hemma mot svårspelade Chievo med 3-1 efter haft ledningen med 1-0 efter sju minuter. I andra halvlek hade man åtta tunga minuter då man släppte in tre mål och matchen var avgjord. Man har tappat sin duktige tränare till Napoli och ersättaren känns sådär om jag ska vara helt ärlig.. Dessutom har man tappat sina två bästa spelare den gångna säsongen, Mirko Valdifiori och Elseid Hysaj som följde med sin tränare till just Napoli. Det snackas om att det kan finnas stor risk för nedflyttning och man fick ingen bra start.

Carpi spelar sina hemmamatcher på Stadio Alberto Braglia i Modena, eftersom deras hemmaplan, Stadio Sandro Cabassi, endast tar in 4000 åskådare och inte håller Serie A-mått. På fem år har man tagit sig från Serie D till Serie A och målsättningen den gångna säsongen i Serie B var att hålla sig kvar men det slutade alltså med avancemang till Serie A istället. Känns nästan som en Åshöjdens BK historia 🙂

I sin premiärmatch borta mot Sampdoria så låg man under med 5-0 efter 37 minuter och det såg nattsvart ut. Man gjorde dock en betydligt bättre andra halvlek och man ska försöka bygga vidare på det. Räkna med ett defensivt Carpi i denna match som kommer försöka stänga igen alla luckor.

Stämningen i Inter lägret är på topp efter att ha vunnit sin hemmapremiär mot Atalanta efter ett sent men vackert avgörande av Stevan Jovetic, som direkt visade att han kan bli väldigt viktig för Inter denna säsong. Det nya mittbacksparet Jeison Murillio och Joao Miranda såg väldigt bra ut tillsammans och de släppte inte igenom ett enda skott på mål för Atalanta under hela matchen. Inter stora stjärna, Mauro Icardi, gick tyvärr sönder i matchen mot Atalanta och missar denna match och det gör även Marcelo Brozovic. Man har dock en stark trupp och bra ersättare finns och Ivan Perisic är dessutom också på väg in i truppen.

Trolig startelva: Handanovic; Jesus, Murillo, Miranda, Santon; Kondogbia, Medel, Guarin; Hernanes; Palacio, Jovetic

[socialpoll id=”2291414″]

Gå med i vår facebookgrupp för ännu fler speltips!

Klicka här