Bra, Bäst, Bättreodds.se – Jämför alltid!

Roma – Lazio, Sön 8/11

Roma – Lazio, Sön 8/11
08/11/2015 bpkung

Årets första Romderby eller Derby della Capitale som det heter i Italien. Det brukar vara ett av Fotbollseuropas hetaste möten. Men när Romderbyt spelas i eftermiddag kommer Olympiastadion att vara tyst. För första gången någonsin är inte klackarna på läktaren. Romas och Lazios klackar vägrar att heja på sina lag som vanligt sedan början av säsongen. På polisens begäran har kurvorna på Olympiastadion delats av på mitten i två delar, något som de organiserade fansen inte accepterar. Detta förstör såklart stämningen på arenan men trots det är det en väldigt viktig match för båda lagen.

Roma ska vinna ligan i år, så är det i alla fall uttalat. Chansen känns större nu efter Juventus usla start på säsongen. I veckan tog dem en oerhört viktig vinst i Champions League som ger dem chans att ta sig vidare från gruppspelet. Senast i ligan så förlorade dem en tuff match mot Inter på bortaplan med 1-0 vilket gjorde att dem tappade serieledningen och just nu leder Fiorentina med en poäng mer. Det värsta var nog inte förlusten mot Inter utan att dem fick sin stora mittfältsstjärna Miralem Pjanic utvisad vilket betyder att han saknas i denna match. Dessutom så saknas även ikonen, Francesco Totti, pga av skada men kanske har sett sina bästa år..

Lazio har två raka förluster i ligan och senast fick dem stryk med 3-1 hemma mot Milan efter en usel insats. I veckan slog dem Rosenborg i Europa League på bortaplan med 2-0 och går med all säkerhet vidare från gruppspelet. Just nu ligger dem på 8:e plats i Serie A och har sex poäng upp till Fiorentina så vill dem vara med och kämpa i toppen i år så får det inte bli förlust i Romderbyt.

Dessa matcher har en tendens att bli målsnåla men nu finns det chans till många mål då Roma’s försvar inte varit bra i år och dem har ligans bästa offensiv och Lazio har en härlig offensiv med Felipe Anderson och Antonio Candreva och dem saknar sin försvarsgeneral, Stefan De Vrij, vilket betyder att brassen Mauricio får speltid och han är verkligen en säkerhetsrisk.

Gå med i vår facebookgrupp för ännu fler speltips!

Klicka här