Bra, Bäst, Bättreodds.se – Jämför alltid!

Den nya svenska spellagen 2019

Den nya svenska spellagen 2019
07/01/2019 Bättre Odds
In Nyheter

Den första januari 2019 började en ny svensk spellag att gälla och här nedan ger vi dig en kort beskrivning av vad det innebär.

Detta är det nya spellagen i korthet:

  • Spellicens – Alla spelföretag som vill verka i Sverige och tillåta svenska spelare på sin sajt behöver ansöka om en svensk spellicens. Från och med den 1 augusti 2018 har spelbolagen kunnat ansöka om den spellicens som sedan måste vara redo innan 1 januari 2019 om de vill verka i Sverige.
  • Endast en bonus – Spelföretagen kommer endast få erbjuda bonus en gång till sina nya spelare! Denna kommer att gälla “vid det första tillfället då en spelare spelar på något av licenshavarens spel”. Värt att tänka på är att alla spelare kommer att räknas som nya spelare, oavsett om de har ett konto sen innan eller inte.
  • Ansvarsfullt spelande – Det har varit ett stort fokus från den svenska regeringen att försöka få bukt på spelberoendet i Sverige. Det har kommit flera nya regler i den kommande lagen. Den största nyheten är att Spelmyndigheten kommer ansvara för ett register där du kan stänga av dig själv från spel om pengar på alla de företag som verkar i Sverige med svensk spellicens. “Tills vidare” innebär att du stänger av dig själv minst ett år.
  • Skattefritt – Dina vinster från spel för pengar online kommer inte behöva beskattas när de kommer från spelbolag med svensk spellicens. Däremot kommer de spelbolag som vill verka i Sverige få betala en skatt på 18% från de vinster de gör på den svenska marknaden.
  • Mindre reklam – “Vid marknadsföring av spel till konsumenter ska måttfullhet iakttas.” Så står det i spellagen. Det specificeras inte närmare hur detta ska definieras, det återstår att se. Däremot står det klart och tydligt att reklam från spelföretag utan svensk spellicens inte får finnas i medier “som omfattas av radio- och tv-lagen”.
    Känner du att du behöver en paus från ditt spelade så kan du göra det enkelt på: spelpaus.se

På Bättreodds kommer vi endast att samarbeta med spelbolag som följer denna nya lag så du kan lugnt och tryggt välja mellan de olika bolagen som du hittar under Spelbonus och Casinobonus.

Gå med i vår facebookgrupp för ännu fler speltips!

Klicka här