Bra, Bäst, Bättreodds.se – Jämför alltid!

5 anledningar till att Arsène Wenger förlänger med Arsenal

5 anledningar till att Arsène Wenger förlänger med Arsenal
29/05/2017 Peter Persson

Läget just nu – Arsène Wenger förlänger med Arsenal!

Turerna har varit många om Arsène Wenger förlänger med Arsenal eller ej, klubben som han varit tränare för sen 1996 (21 år). Det finns många som sagt och fortfarande säger att han ska och att han kommer att lämna – dock kommer nu nya uppgifter om att klubben och Arsène kommit överens om en förlängning.

På Bättreodds tror vi inte att Arsène kommer att lämna Arsenal, utan vi tror på en förlängning och har tagit fram 5 anledningar till varför han stannar.


5 anledningar till varför Arsène Wenger förlänger med Arsenal

1. Kärleken till klubben

Han har varit i klubben i 21 år och hans kärlek för Arsenal är obeskrivlig. I dagens fotbollsklimat där tränare sparkas till höger och vänster är detta något unikt, en fotbollstränare som suttit 21 år på sin post är något man inte hittar i många klubbar.

2. Envisheten

Den gode Arsène Wenger är en envis gammal gubbe, att han ska lämna Arsenal när han inte känner sig ”klar” i klubben känns inte troligt. Han har mer han vill uppnå med Arsenal och han tror på det själv.

3. Stoltheten

Arsenal har tidigare varit en titelkandidat och har de senaste säsongerna bara sjunkit lägre och lägre i hierarkin då de numera anses vara ett lag som slåss om en Champions League-plats och inte har mycket att säga till om när det kommer till titeln.

4. Arvet

Arsène Wenger har byggt upp sättet Arsenal ska spela fotboll på, hans filosofi är något han vill ska leva vidare många år efter han lämnat rodret. Tror därför han vill lämna över klubben i ett så gott skick som möjligt. Drömmen är såklart att ta CL eller en Premier League-titel med Arsenal och lämna på topp.

5. Ersättaren

Dagens tränare ska vara mer än bara en tränare, kolla på topptränarna i Premier Leauge (Klopp, Conte, Mourinho osv), de levererar även utanför planen. Klubbarna letar efter ett affischnamn och någon som är mer än en gammal tråkig grå taktiker.

Gå med i vår facebookgrupp för ännu fler speltips!

Klicka här