Bra, Bäst, Bättreodds.se – Jämför alltid!

Dagens Spik 30/7

Dagens Spik 30/7
30/07/2015 bpkung

Europa League kval mellan FC Thun och FC Vaduz och FC Thun är det säkert en del som kommer ihåg efter att dem slagit ut Malmö FF i Champions League kvalet 2005 och via den vinsten så tog man sig in i gruppspelet i Champions League. Säsongen 2013/2014 kvalade man in i Europa League gruppspelet och då slog man ut Häcken på vägen fram. Förra säsongen slutade man på 4:e plats i ligan i Schweiz vilket innebar en kvalplats till Europa League. Man var framförallt väldigt bra på hemmaplan och där blev det endast två förluster på hela säsongen. Man gick in i Europa League kvalet i den andra omgången och där slog man ut Hapoel Be’er Sheva Football Club från Israel med totalt 3-2 efter att ha vunnit hemmamatchen med 2-1.

FC Thun’s motståndare heter FC Vaduz och spelar även dem i samma liga i Schweiz som FC Thun och där slutade man näst sist med endast en poäng tillgodo till FC Aarau som trillade ur. FC Vaduz var nykomling förra säsong i högsta ligan. Så varför får ett lag som slutar näst sist i ligan kvala till Europa League? Jo det är så att FC Vaduz är en fotbollsklubb från Lichtenstein men eftersom Lichtenstein inte har någon egen liga så spelar dem i det schweiziska seriesystemet istället. Samma sak gäller för övriga sju klubblag från Lichtenstein. Och varje säsong spelas Liechtenstein Football Cup där dessa sju lag plus elva reservlag möts i en utslagningsturnering och vinnaren får en kvalplats till Europa League och ska då representera Lichtenstein i Europa. FC Vaduz vann denna cup förra året så det är därför de kvalar till Europa League och det var faktiskt den 43:e gången den vinner den inhemska cupen vilket också är världsrekord då inget annat lag i världen har vunnit sin inhemska cup så många gånger. En liten parentes är att deras reservlag förlorade sin semifinal på övertid annars hade dem fått möta sig själva i finalen.

På vägen fram till detta mötet mot FC Thun så har man slagit ut S.P. La Fiorita från San Marino och Nõmme Kalju från Estland.

FC Thun och FC Vaduz möttes fyra gånger i ligan förra säsongen och FC Thun stod som segrare tre av gångerna och en match slutade 1-1 och då stod FC Vaduz som hemmalag. FC Thun vill skaffa sig ett bra utgångsläge inför returen och vinner denna matchen.

Lycka till!

[socialpoll id=”2285465″]

Gå med i vår facebookgrupp för ännu fler speltips!

Klicka här