Bra, Bäst, Bättreodds.se – Jämför alltid!

Dagens Skräll 30/7

Dagens Skräll 30/7
30/07/2015 bpkung

Kval till Europa League mellan Belenenses från Portugal och vårt svenska lag, IFK Göteborg. Belenenses slutade 6:a i ligan förra säsongen precis utanför kvalplatserna till Europaspel men eftersom cupvinnarna Braga redan var kvalificerade för Europa kval till Champions League så fick Belenenses deras Europa League kvalplats. Belenenses brukar normalt sett sluta längre ner i tabellen och senast man kvalade till någon turnering i Europa var 2007 och då åkte man ut i den första kvalomgången mot Bayern München i kvalet till UEFA-cupen, som numera heter Europa League. Till denna säsong har man sålt sin skyttekung från förra säsongen, brassen Deyverson, till Levante. Laget består av nästan bara portugisiska fotbollsspelare förutom anfallaren Abel Camará som kommer från Guinea.

IFK Göteborg slog ut Slask Wroclaw från Polen i den förra kvalomgången med totalt 2-0. Man har sett oslagbara ut ett längre tag men man åkte på sin första förlust sedan den 12/4, alla turneringar inräknade, när man förlorade borta mot Falkenbergs FF i den senaste omgången i Allsvenskan. Dock var det en match där man var klart bättre än sina motståndare men man fick inte in bollen samt man saknade sin bästa mittfältare, Sebastian Eriksson, som var avstängd. Man har sålt sin skyttekung Lasse Vibe och man letar just nu efter en ersättare och det har ryktats om både Daniel Larsson och Emir Kujovic. Hursomhelst så leder man fortfarande Allsvenskan och man har endast en förlust på bortaplan i år.

Belenenses vann endast 5 av 17 hemmamatcher förra säsongen och IFK Göteborg har ett ramstarkt försvar och kommer att göra vad man kan för att stänga igen och ett oavgjort resultat ligger nära till hands.

Lycka till!

[socialpoll id=”2285472″]

Gå med i vår facebookgrupp för ännu fler speltips!

Klicka här