Bra, Bäst, Bättreodds.se – Jämför alltid!

Dagens Spik, Sön 28/2

Dagens Spik, Sön 28/2
28/02/2016 bpkung

Anderlecht tog sig vidare till nästa omgång av Europa League då dem efter förlängning på bortaplan lyckade slå ut grekiska Olympiakos. I ligan finns dem på 3:e plats och har 7 poäng upp till 1:an Club Brügge och 2:an Gent (en match mer spelad) då Anderlecht har tre omgångar kvar av ligaspelet. I den belgiska ligan tar sig lag 1-6 in ett såkallat Championship slutspel där man gör upp om ligatiteln och alla lagen möter varandra två gånger, hemma och borta. När du går in detta slutspel så tar du med dig hälften av dina inspelade poäng i ligaspelet, avrundat till närmsta heltal. Detta betyder att det är oerhört viktigt för Anderlecht att inte tappa för mycket mark gentemot Club Brügge och Gent inför slutspelet.

Standard Liege finns jute nu på 8:e plats i tabellen och har 3 poäng upp till en plats i Championship slutspelet. Efter att serien är slutspelad så går lag 7-14 in i ett Europa League playoff där dem delas upp i två grupper där alla lagen möter alla två gånger, hemma och borta, och vinnarna av varje grupp har chans på en Europa League plats. De kommer dock att få göra upp med lagen som slutar 4:a resp 5:a Championship slutspelet om en Europa League plats. Formen hos Standard Liege är sådär då dem endast vunnit 2 av deras 5 senaste matcher och bortaspelet har inte varit bra denna säsong då dem endast vunnit 4 av 13 spelade bortamatcher.

Ligaspelet i Belgien är ganska rörigt men för att göra det enkelt inför denna match, Anderlecht slår Standard Liege på sin hemmaplan!

Gå med i vår facebookgrupp för ännu fler speltips!

Klicka här