Bra, Bäst, Bättreodds.se – Jämför alltid!

Dagens Skräll 4/8

Dagens Skräll 4/8
04/08/2015 bpkung

Avgörande Champions League kvalmatch mellan Apoel Nicosia från Cypern och ligamästarna från Danmark, Midtjylland. Första matchen slutade med en 2-1 seger för Apoel Nicosia i Danmark och nu ska returen spelas på Cypern. Apoel Nicosia gjorde en stark instats genom att slå Midtjylland på deras hemmaplan då Midtjylland inte förlorade en enda match i ligan på hemmaplan under den gångna säsongen.

Midtjylland vann den danska ligan för första gången den gångna säsongen och man gjorde det med Matthew Benham som den största aktieägare i den danska klubben. Han driver en fotbollsklubb på ett annorlunda sätt, genom statistik och matematiska formler. I Midtjylland anställde han blott 31-årige Rasmus Ankersen som ordförande. Ankersen är även författare och har bland annat skrivit boken ”En vinnares DNA”. Tanken var att Ankersen skulle ansvara för att utvärdera klubbens spel med hjälp av matematiska modeller snarare än resultat. Även inköp skulle baseras på samma typ av statistik – som mäter ”farliga situtioner” och en hel mängd variabler som ryms inom det begreppet; skott, brytningar, farlighet på fasta situationer och mycket annat. Tanken är att hitta statistiskt duktiga spelare som undervärderats – och därmed kunna köpa dem till reapris. Statistiken kring prestation och farliga situationer skulle också ges löpande till ansvarig tränare via sms, inför, under och efter match. Speciellt i halvtid var tanken att snacket med spelarna skulle handla om prestation baserad på statistik snarare än magkänsla. Och allt detta resulterade alltså i ett ligaguld och nu är Matthew Benham övertygad om att han kan skörda framgång med sin andra klubb, Brentford och kanske ser vi dem redan i Premier League säsongen 2016/2017.

Midtjylland måste göra minst två mål för att kunna ta sig vidare så vi tror på en anfallsglad match där båda lagen gör mål.

Lycka till!

[socialpoll id=”2286345″]

Gå med i vår facebookgrupp för ännu fler speltips!

Klicka här