Bra, Bäst, Bättreodds.se – Jämför alltid!

AIK – IFK Göteborg, Mån 26/10

AIK – IFK Göteborg, Mån 26/10
26/10/2015 bpkung

Vem ska få fördel gentemot IFK Norrköping i guldracet? En riktigt supermatch ikväll mellan storlagen AIK och IFK Göteborg och båda lagen har allt att spela för. Vinnaren här får klar fördel i guldracet men ett oavgjort resultat gör att båda lagen har fortfarande chans på SM-guldet men då måste IFK Norrköping förlora sin avslutande match för att något av dessa lag ska kunna ta hem SM-guldet.

AIK har vunnit elva av dem tolv senaste matcherna i Allsvenskan, plumpen kom i Stockholmsderbyt mot Hammarby då man förlorade med 1-0. Den förlusten har ställt till det i guldracet men man kan fortfarande vinna SM-guld på egen hand, vid vinst i dem två sista omgångarna samt att man skaffar en bättre målskillnad än IFK Norrköping (+4 till IFK Norrköpings fördel just nu). Truppen är intakt förutom att man saknar sin kapten, Nils-Eric Johansson, pga avstängning.

IFK Göteborg har tre oavgjorda på dem fyra senaste matcherna vilket gjort att man halkat ner till 3:e plats. Man såg tidigare ut som det givna guld-laget men sämre form på slutet har gjort att man tappat. Speciellt så har det stabila försvarsspelet börjat svaja och det har varit allt annat än stabilt i dem fyra senaste omgångarna.

AIK har vunnit 13 av 14 hemmamatcher denna säsong och man är det laget av dessa två som visar bäst form och vid en vinst här så skaffar man sig en fördel till den sista omgången då man möter Örebro SK på bortaplan samtidigt som IFK Norrköping möter Malmö FF i Malmö i sin sista match.

Gå med i vår facebookgrupp för ännu fler speltips!

Klicka här